2013. augusztus 29., csütörtök

ZTE Blade Super - ROOT/UNROOT!

Szeretném bemutatni lépésről lépésre a létező legegyszerűbb root-olási módszert ZTE Blade Super készülék esetén. Azért a legegyszerűbb mert nem szükséges hozzá semmilyen driver telepítés, vagy egyéb "bűvésztrükk", csak egy APK telepítése és annak megfelelő használata.


Az alkalmazás neve: Framaroot (link) Ezúton is köszönet érte a készítőinek! 

ROOT-olás menete:

Töltsük le a következő fájlt: LETÖLTÉS!
Csomagoljuk ki valahová és másoljuk fel a Framaroot-1.6.0.apk fájlt a készülékre, vagy a készülékben lévő microSD kártyára (mindegy hova), majd a Beállítások - Biztonság menüpontban az Ismeretlen források-at pipáljuk be:


Indítsuk el a készüléken lévő fájlkezelőt, keressük meg a korábban felmásolt fájlt és tapizzunk rá a telepítéshez, majd a sikeres telepítés után indítsuk is el.
A megjelenő ablakban a felső gördítősáv lenyitásával válasszuk ki hogy mely a root jogosultságokat kezelő app legyen feltelepítve.
Mindenképp a SuperSU-t ajánlom!


A kiválasztás után tapizzunk a Boromir szövegre hogy a rootolás végrehajtódjon, melynek sikerességéről egy üzenet is értesít minket:


Majd indítsuk újra a készüléket!

Természetesen UNROOT-ra is lehetőség van bármikor, ehhez válasszuk a legördülő menüből az Unroot menüpontot

6 megjegyzés:

  1. ZTE Blade G-n nem csinál semmit,de még csak nem is azt írja ki a telefonon,hogy Boromir,hanem Gandalf van helyette.De azzal sem csinál semmit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint ahogy a poszt címe is mutatja ZTE Blade Super - ROOT/UNROOT!, azaz senki nem mondta hogy Blade G-n is fog működni...nem kell ezen meglepődni.

      Törlés
  2. Sziasztok!
    Felraktam a programot szerintem sikerült is semmi extrát nem irt ,hoyg ne lenne jó, de még sem értem,hogy akkor miért nem tudok még mindig a belerakott SD kártyámra telepíteni vagy áthelyezni programokat :S
    Válaszokat köszönöm :)

    VálaszTörlés
  3. A "root"-olás csak a szükséges feltétele a programok külső SD-re telepítésének.
    Ehhez még 2 dolog kell:
    1, SD kártya megfelelő partícionálása
    2, Megfelelő program, ami elvégzi az érdemi részt. pl.: Link2SD

    Ha linuxos vagy, akkor segédprogram nélkül elvégezhető a partícionálás, windows esetében az ext támogatás hiányában kell egy segédprogi, pl.: MiniTool Partition Wizard 7 Home ami hasonlóan működik, mint a powerquest partition magic csak otthonra ingyenes.
    Az SD kártya 2 részből álljon, első FAT32 legyen, a második ext2.
    Csak az elsőt látja majd a telefonod tárhelyként, ide személyes cuccokat pakolhatsz. A másodikat elrejti a Link2sd, oda mennek a programok a háttérben (ezt kérdezted, ugye?).
    Miután végzett a MiniTool a felosztással (amit érdemes egy usb kártya író/olvasóval csinálni, vagy laptop beépített író/olvasójával) behelyezed a telefonba, bekapcsolod azt, majd feltelepíted a GP-ról és elindítod a link2sd-t, ami megkérdezi, hogy milyen fájlrendszert hoztál létre a 2. partíción. Ott kattitassz a ext2-re, egy kis idő múlva újraindul a telefon és kezdődhet a progik átrakása SD-re.
    Ehhez a link2sd-t elindítva rákattintasz a programra, majd "Link létrehozása" és a progi átkerül az SD-re, csak néhány bájt marad utána a telefonon vagy annak belső memóriáján. Ezt végigcsinálod minden ÁLTALAD telepített progin, és később az újonnan telepítetteken is.
    (Az automata linkelést nem ajánlom)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi ! Nagyon sokat segítettél :) Működik sikerült particionálni majd elindítani a programot de még is van egy gond :) A LINK LÉTREHOZÁSÁNÁL mikor tenné átfele hibát ír ki :( INSTALL FAILED INSUFFICIENT STORAGE ! DE van amit átrak de nagyon ritka :) Vmi rosszul lehet beállítva ?!

      Válaszokat köszönöm :)

      Törlés
    2. MEGOLDÓDOTT A PROBLÉMA :)) Sikerült ! Minden ok :)

      Törlés