2014. február 21., péntek

WayteQ TALK 5H - Átpartícionálás - FRISSÍTVE!

FIGYELEM! 
A következő műveletek csak és kizárólag WayteQ Talk 5H készüléken alkalmazhatók!!! 
Más készüléken végzetes károkat okozhat!

A módosítás gyári rom-on és MIUI-n is egyaránt használható!

A készülék felhasználót érintő gyári partíció felosztása a következő:
/data = 1008MB (felhasználói adatok, telepített appok alapértelmezett tárolási helye)
/system = 640MB (android rendszer)
/sdcard = 1,8GB (belsőSD kártya, pl. zenék, képek egyéb dolgok tárolása, a készülék Telefonmemóriának hívja)

Mint látjátok az alkalmazások telepítésére rendelkezésre álló hely nem valami sok, bár a Beállításokban az alapértelmezett tárolási helyet át lehet állítani a belső SD kártyára, ezzel csak bonyolódik a dolog és ráadásul előbb utóbb a data partíció még így is betelik. Hiába helyezünk a készülékbe egy nagy kapacitású microSD-t azt figyelmen kívül hagyja, mivel a belső SD kártyát kezeli a rendszer elsődleges SD-kártyaként. Ez egy gyárilag pazarló és nem kényelmes felosztás.

A cél az hogy a belső SD kártya teljes megszűntetésével, annak felszabaduló tárhelyét hozzáadjuk a /data partícióhoz (belső memória). Így lesz egy ~2,75GB-nyi felhasználói adatok tárolására alkalmas terület. Ezen műveletek elvégzése után pedig a külön behelyezett microSD-t fogja a rendszer elsődleges SD-kártyaként kezelni.

Teendők:

OLVASD EL A LEÍRÁST, ÉRTELMEZD, HA NEM ÉRTESZ VALAMIT KÉRDEZZ! MEGKÉRNÉK MINDENKIT HOGY KELLŐ KÖRÜLTEKINTÉS MELLETT VÉGEZZE A MŰVELETEKET!

További információk: 


FIGYELEM! A műveletek előfeltétele hogy legyen a készüléken egy root jogosultságot kezelő app pl. Play-ből az ingyenes SuperSU, és telepítve legyen a ClockworkMod Recovery (CWM). Utóbbit az 5Htweaks appal minden gond nélkül fel is rakhatod - köszönet érte kelzsocának! A részleges adatvesztés nélküli partícionáláshoz és a készülék további használatához szükséges egy minimum 2GB-os üres microSD használata a CWM backup/restore miatt!!!

0. Sok embernek problémát okoz felismerni a gyári recovery és a ClockworkMod recovery közötti különbséget. 
Gyári recovery-vel NEM fog sikerülni a műveletek végrehajtása akármennyire is szeretnétek!
GYÁRI RECOVERY
Android System Recovery <3e>
CWM RECOVERY
CWM-based Recovery v6.0.2.8 by apeelme
CWM telepítése 5Htweaks alkalmazással:
Töltsd le Play-ből a fenti alkalmazást és indítsd el. Válaszd a Recovery menüt, azon belül a ClockworkMod recovery menüpontot, a felugró kis ablakban pedig nyomj a Telepítés-re! Ha végzett nyugodtan kiléphetsz az alkalmazásból!

FIGYELEM!!!FIGYELEM!!!FIGYELEM!!!FIGYELEM!!!FIGYELEM!!!

Telepítés után, és a műveletek megkezdése előtt ELLENŐRÍZD LE hogy a készüléken ténylegesen CWM recovery van, ezt megteheted szintén az 5Htweaks alkalmazásból. (Újraindítás - Recovery) A fenti képek segítenek a döntésben!
És még egyszer kiemelném, amíg nincs fent a CWM recovery NE lépj a következő pontra, mert nem fogod tudni gyári recovery-vel végrehajtani a módosításokat!

1. Az első és legfontosabb teendő hogy az eddig általad már a belsőSD-re(Telefonmemóriába) áthelyezett appokat (ha volt ilyen) visszarakd a belső memóriába. (Beállítások - Alkalmazások - Telefon-memória fülön tapizz az app nevére és válaszd az Áthelyezés a belső memóriába gombot!) Tisztában vagyok azzal hogy ha már sokat áthelyeztél akkor nem fogod tudni az összeset visszarakni hiszen sokkal kevesebb a hely ott. Tegyél vissza annyit amennyit csak tudsz/akarsz, vagy hagyd veszni őket és partícionálás után újrarakod őket. Ami a Telefonmemóriában maradt azt mindenképp távolítsd el, mert úgysem lehet őket utána használni.

2. Kapcsold ki a telefont, tegyél a készülékbe egy a fent is említett microSD-t (ha még nem volt), menj a CWM-be, és csinálj egy backup-ot, ezzel lemented a módosítás előtti komplett állapotot.
A CWM elindítása kikapcsolt állapotban a következőképpen történik:
A recovery-t manuálisan is elő tudjuk hozni, ehhez kikapcsolt állapotban nyomjuk be, és tartsuk nyomva a hangerő FEL gombot, majd nyomjuk le mellé a bekapcsoló gombot is, a két gombot egészen addig tartsuk lenyomva, ameddig nem jelenik meg egy kis menü, ahol a hangerő FEL gomb segítségével válasszuk ki a recovery-t, és a hangerő LE gomb segítségével tudjuk indítani. (via kelzsoca)CWM-ben a HANGERŐ FEL és LE gombokkal tudsz a menüpontokon fel-le mászkálni, és a készülék POWER gombjával tudod kiválasztani őket.
A backup készítése CWM-ben a backup and restore -> backup menüpont használatával történik.

3. Indítsd el a rendszert a CWM főmenüjében található reboot system now menüponttal.

4. Töltsd le ezt a csomagot és ellenőrízd vissza annak sértetlenségét! (MD5(39098698679b262f92168061eba00b20)

5. Csomagold ki a tartalmát, és másold fel őket a microSD gyökerébe!
  • repart-talk5h.apk
  • wayteq_talk5h_repart_aroma.zip
6. Majd a Beállítások - Biztonság menüpontban az Ismeretlen források-at pipáljuk be (ha még nem volt):


7. Indítsuk el a készüléken lévő fájlkezelőt, keressük meg és telepítsük fel a korábban felmásolt fájlok közül a repart-talk5h.apk-t, majd a sikeres telepítés után indítsuk is el magát az alkalmazást (Partícionáló).

8. Elindítás után az alkalmazás root hozzáférést kér, ezt mindenképpen adjuk meg neki:

9. Az alkalmazás főképernyőjén olvassuk el a figyelmeztetéseket mielőtt bármit tennénk:

10. A partícionálás megkezdéséhez döntsük el melyik állapotot akarjuk végrehajtani, és annak megfelelő gombot válasszuk. Én most értelemszerűen a módosítottat mutatom meg, de a gyári állapotú partíciók visszaállítása esetén is ugyanazok a műveletek, kivéve a 15. pontban leírtak! Tehát nyomjuk meg a 2,75GiB /data nevű gombot, a felugró figyelmeztetést OK gombbal fogadjuk el!

11. A sikeres művelet után egy információs ablak jelenik meg, olvassuk el és nyugtázzuk egy OK gombbal ha tudomásul vettük!

12. Ahogy az infó ablak is jelezte a Partícionáló alkalmazásban válasszuk az Újraindítás Recovery-be menüpontot, majd erősítsük meg egy OK gombbal.


13. A készülék újraindul CWM recovery-be. Itt válasszuk a wipe data/factory reset menüpontot, és várjuk meg amíg végez. (CWM-ben a HANGERŐ FEL és LE gombokkal tudsz a menüpontokon fel-le mászkálni, és a készülék POWER gombjával tudod kiválasztani őket.)

14. Most visszaállítjuk a korábban elmentett adatokat az új megnövelt méretű /data partícióra. Ehhez menjünk a backup and restore - advanced restore menüpontba, ott válasszuk ki a korábban készített mentésünket (valószínűleg a legfrissebb dátumú ha több van), és válasszuk a Restore data-t.

15. Miután végzett, a CWM főmenüjében válasszuk az install zip from sdcard - choose zip from sdcard menüpontot, majd a korábban (5. pont) felmásolt  wayteq_talk5h_repart_aroma.zip fájlt válasszuk ki, és egy megerősítés után indítsuk el. A telepítés megkönnyítése, és a keveredések elkerülésének érdekében felhasználóbarátabbá tettem a felületet. Ehhez igénybe vettem az Aroma Installer-t, köszönet érte a készítőjének!
Az indítás után a következő képernyő fogad minket:
A funkciók használata a CWM-el ellentétben az érintőképernyő. Érintsd meg és válaszd ki a számodra kívánt opciót, majd tapizz a Következő gombra!Az előkészítés után olvasd el az információkat majd tapizz a Telepítés gombra!A sikeres műveletről információt kapsz. Ha netán nem a készüléken lévő rom-hoz való csomagot választottad ki, a telepítő megakadályozza annak a felmásolását, és hibaüzenetben értesít.
Az információk elolvasása után tapizz a Következő gombra!


A telepítő felajánlja hogy visszatérj a kezdőképernyőre, ehhez pipáld be a Vissza az elejére opciót, egyébként hagyd érintetlenül és tapizz a Következő gombra!A legutolsó képernyőn a Befejezés gombot megérintve a készülék azonnal újraindul. (Ha valakinek szüksége van rá, vegye ki a pipát a Készülék újraindítása opció mellől, így csak az Aroma telepítőből lép ki, visszatérve CWM-be.)Kellemes használatot!

A patch-elt MIUI fájlokért és tesztért köszönet kelzsocának!
A partícionáló alkalmazás a ROM HKPHONE EDIT ( http://hkphone.com.vn ) verziójának módosítása, köszönet érte a készítőinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése