2014. január 4., szombat

WayteQ xTAB-79QCI - OC kernel

Jelen módosítás kizárólag a hivatalosan elérhető v2-es szoftverrel használható, nem forrásból fordított kernelről van szó, hanem bináris módosítás történt phjanderson rkpatchomatic script-je segítségével, természetesen más frekvenciatáblával. A script alkalmas lenne a DDR memória, és a GPU működési frekvenciatábla módosítására bizonyos RK3188 vagy RK3066 SoC-al szerelt modelleken, sajnos a fent említett rendszeren csak a CPU tábla módosítható ezzel a módszerrel.
Az említett módosítással a gyári 1416MHz eltávolításra került, és a gyári max. 1608MHz fölé az 1800MHz lett engedélyezve.
Fontos megjegyezni hogy a gyári max. frekvencia (1608MHz, de még az 1416MHz is ilyen), általános felhasználással sincs használatban, így pl. a nem extrém "gémer", felhasználóknak teljesen felesleges ez a módosítás. (Egy példa: RealRacing3 esetén a legoptimálisabb interactive CPU governor beállítással SEM lesz kihasználva a legmagasabb CPU frekvencia. Oka hogy az említett játék GPU limites ezen a készüléken, azaz nem a négymagos CPU a kevés!)

Kérem hogy mindenki saját felelősségére módosítsa a készülék rendszerét, AZ ESETLEGES ADATVESZTÉS VAGY A KÉSZÜLÉKBEN KELETKEZŐ KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!

Mindezek ismeretében:
A patch használata nem kötelező! A fent említett módosítások működésbeli problémákat, extrém melegedést nem okozhatnak! Az OC kernel CPU paraméterei ugyanúgy állíthatóak a 79tweaks vagy erre alkalmas alkalmazással. Az 1800MHz alatti értékek paraméterei NEM lettek megváltoztatva, így az teljesen egyenértékű a gyári kernellel, leszámítva az amúgysem használt 1416MHz-es lépték frekvenciatáblából való eltávolítása!



(MD5:893fb2a9354344255dbf594862e05a7d)



(MD5:4d0d0701f3e766bd87a7cf2fdb20c14c)


Telepítés:
  • Előfeltétel a készülékre telepített CWM recovery, amit a fent említett 79tweaks alkalmazással végre tudsz hajtani!
  • Töltsd le a fent látható csomagok közül azt amelyikre szükséged van, ellenőrízd vissza a letöltés után annak sértetlenségét a látható MD5 számsorra (MD5)!!!
  • Másold fel a letöltött csomagot a készülékre, és ellenőrízd vissza annak sértetlenségét a látható MD5 számsorra! Igen, újfent!
  • Indítsd el a készüléket recovery módban! Használd erre a 79tweaks alkalmazást! (CWM-ben a hangerő LE és FEL gombokkal mozogsz, a POWER gombbal pedig kiválasztasz!)
  • Válaszd az install zip menüpontot majd a:

choose zip from /storage/sdcard0 ha a belső SD-re másoltad fel a csomagot!


choose zip from /storage/sdcard1 ha a külső SD-re másoltad fel a csomagot!
  • Tallózd és válaszd ki a felmásolt csomagot, majd egy megerősítés után, és a telepítés végeztével indítsd újra a készüléket a CWM főmenüjében található reboot system now menüpont használatával!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése