2013. április 27., szombat

JiaYu G3 - MTK 6577 USB VCOM driver telepítése - Windows7

MTK 6577 USB VCOM driver telepítése Windows7 operációs rendszerre

Az említett driver csak és kizárólag SPFlashtool használata esetén szükségesek. Pár lépésben képekkel illusztrálva bemutatom mit tegyél hogy garantáltan sikeres legyen a művelet.
A műveleteket a jelenleg felhasználói körökben legelterjedtebb Windows7 operációs rendszeren végeztem, de a letöltések között elérhető WindowsXP-hez és Windows8-hoz szükséges meghajtó programok is.


1. Töltsük le a rendszerünknek megfelelő USBDeview nevezetű programot és csomagoljuk ki egy nekünk tetszőleges helyre:


A készülék NE legyen csatlakoztatva a számítógépünkhöz!!!
Indítsuk el az USBDeview alkalmazást, és a megjelenő listában jelöljük ki az összes MediaTek (MTK)-el kapcsolatos eszközt HA van ilyen (a képek segítenek alant - Device type oszlopban CDC Data sorokat keress!), majd egy jobb klikk után válasszuk az Uninstall Selected Devices menüpontot. Ezek után indítsuk újra a számítógépet!
FIGYELEM!!! Előfordulhat hogy semmilyen korábbi MTK eszközt nem fogsz találni! EZ NEM HIBA, nyugodtan ugorj a 2-es pontra!


2. Töltsük le a rendszerünknek megfelelő drivert csomagot és csomagoljuk ki egy tetszőleges helyre:


A készülék NE legyen csatlakoztatva a számítógépünkhöz! 
Nyisd meg és hagyd nyitva az Eszközkezelő-t! Kapcsold ki a készüléked, és vedd ki az akkumulátort pár másodpercre majd tedd vissza! Az USB adatkábel számítógép felöli oldalát csatlakoztasd asztali számítógép esetén egy HÁTSÓ - értsd NEM előlapi! - USB portra, laptop esetén teljesen mindegy, majd a kábel másik végét a készülékbe.
Az Illesztőprogram telepítése automatikusan elindul és keresni fogja a szükséges drivereket a Windows Update webhelyen. Természetesen nem fog találni semmit, így szükség esetén megszakíthatod az automatikus keresést:

A korábban elindított Eszközkezelő-t nyisd meg, ahol is megjelent egy ismeretlen Egyéb eszköz - MT65xx Preloader néven.

Kattintsunk erre az eszközre jobb klikkel és válasszuk az Illesztőprogram frissítése... menüpontot.

Majd válasszuk a megjelenő ablakban az Illesztőprogramok keresése a számítógépen pontot.

Ezután a Tallóz gombra kattintva keresük meg és válasszuk ki azt a helyet ahová korábban kicsomagoltuk a rendszerünknek megfelelő driver csomagot, majd egy OK gomb és az útvonal ellenőrzése után kattints a Tovább gombra.Válaszd felugró figyelmeztető ablakban a Telepítem az illesztőprogramot menüpontot!

A telepítés végén egy információs ablak fog megjelenni annak sikerességéről. Zárd be nyugodtan.Néhány fontos információ:

  • Ha sehogy sem megy fel a driver próbáld meg hogy kikapcsolod az automatikus illesztőprogram telepítést, majd ezután az 1-es ponttól újra megpróbálod (Windows 7 esetén):
  • Nem mindegy milyen SPFlashTool verziót használsz flash-elésre. WindowsXP-n számomra a V3.1222.00 verzió garantáltan működött. Ugyanezen verzió viszont Windows7-el egy általános hibával flash-eléskor elszáll:

Windows7 operációs rendszeren nekem a V3.1244.0.sn85 tökéletesen működött:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése